Inbraakpreventie

Een woninginbraak heeft een grote impact. Een raam of deur is vernield, kasten zijn beschadigd. Juwelen, laptop, fototoestel, geld,… zijn weg. Nog erger is de emotionele impact. Mensen voelen zich boos, verdrietig, bang, machteloos en voelen zich niet langer veilig in hun eigen huis.

Inbraakpreventie blijft een prioriteit. Daarom ondersteunen en ontwikkelen mijn diensten allerlei initiatieven rond de preventie van woninginbraken.

Doe beroep op een diefstalpreventieadviseur 

De diefstalpreventieadviseur helpt u uw woning te beveiligen. Het gaat om een politieman of gemeenteambtenaar die specifiek is opgeleid voor diefstalpreventie. Hij komt gratis op huisbezoek en bekijkt samen met u uw woning. Hij geeft u tips over de te nemen maatregelen.

Waarom zou u een beroep moeten doen op een diefstalpreventieadviseur?

  • Gratis
  • Advies op maat
  • Neutraal en objectief advies
  • De aanbevelingen zijn niet verplicht

Wenst u gratis advies? Contacteer je lokale politie of preventiedienst van je gemeente.

Inbraakpreventie bij woningbouw: een leidraad voor bouwheren, architecten en aannemers.

De meeste burgers richten zich tot de preventiedienst wanneer ze al enige tijd in hun huis wonen. Zij denken pas aan inbraakpreventie nadat zij verschillende werken hebben uitgevoerd, wat bijkomende kosten met zich meebrengt.

Daarom is het belangrijk erop toe te zien dat er vanaf de bouwfase rekening wordt gehouden met de inbraakpreventiemaatregelen. Architecten, aannemers en bouwheren zijn hierin belangrijke partners.

De vijf Vlaamse gouverneurs werkten een gemeenschappelijke brochure uit die een concrete tool wil zijn voor het bouwen van woningen en het coördineren van alle aanwezige partijen. Hierin staat een overzicht van de meest voorkomende veiligheidsmaatregelen voor particuliere woningen.