CV

Cathy Berx

Personalia:

  • Berchem, 8 januari 1969
  • Doctor in de rechten en gouverneur van de provincie Antwerpen
  • Cathy Berx is getrouwd met Johan Meeusen, gewoon hoogleraar en professor Europees Recht aan de Universiteit Antwerpen (UA). Ze hebben twee kinderen.

Curriculum vitae:

Sinds 2008 is Cathy Berx gouverneur van de Provincie Antwerpen.  Zij studeerde Rechten aan de Universiteit Antwerpen, en sinds 2000 doceert zij er ook als professor bij de Faculteit Rechten. Ze was ondervoorzitter van het Antwerpse OCMW (2001-2007) en nationaal vicevoorzitter van CD&V (2003-2008).  Vanaf 2004 tot 2008 zetelde ze in het Vlaams Parlement. Cathy Berx was topadviseur van voormalig minister-president en Eerste Minister Yves Leterme. Van 2007 tot 2008 zetelde ze in de Antwerpse gemeenteraad.

Cathy Berx is voorzitter van de Raad ven Bestuur van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG), van het  Vlaams Forum Verkeersveiligheid, en van het bestuurscomité Fonds BELvue.  Zij is bovendien ook lid van de Raad van Bestuur van HETPALEIS, Monty Kultuurfaktorij, de Stichting Conservatorium, Campus Vesta, de Hoge Raad van de Universiteit Antwerpen, en van de Consultatieve Commissie voor het toekennen van Adellijke Gunsten,...Zij schreef boeken, artikelen en bijdragen over diverse onderwerpen en nam deel aan de Bilderberg Conferentie 2018 en Summer Davos van het WEF in Tianjin in 2018.