Verwelkoming door gouverneur bij Benefietvoorstelling UZAFoundation 'Fractie van een Seconde'

publish date
30.05.2024

Een fractie van een seconde. Meer is er niet nodig om je leven of dat van iemand anders overhoop te gooien. Eén zucht en het kan voorbij zijn. Of net niet.

Zoals bij Michael Ghysels. In 2017 overleefde hij een zwaar verkeersongeval. Ondanks zijn verlamming acteert hij samen met Stef Vanlee in de theatervoorstelling ‘Fractie van een seconde’. Stef werkt als spoed- en MUG-verpleegkundige.

'Fractie van een seconde' is een voorstelling om te voelen, te lachen, te huilen, te begrijpen, te leren, te herkennen en bovenal te erkennen. Deze voorstelling gaat verder dan alleen het tonen van gevaren in het verkeer.

Op 28 mei 2024 vond er een bijzoondere benefietvoorstellingsavond plaats in de Arenbergschouwburg, georganiseerd door de UZAFoundation. Per verkocht ticket ging er 25 euro naar het onderzoek in het traumacentrum van het UZA, voor het onderzoek naar stollingsafwijkingen bij verschillende types letsel en ongevallen.

Gouverneur Cathy Berx startte de avond met een kort voorwoord. Vervolgens lichtte Dr. Philip Verdonck het onderzoek toe samen met Kevin en Julian, 2 van zijn ex-patiënten die een zwaar trauma overleefd hebben. Na een kort muzikaal intermezzo van Jean Bosco Safari startte vervolgens de theatervoorstelling 'Fractie van een seconde'. De avond werd in goede banen geleid door ambassadeur van het project, Herman Verbruggen.