Politie tevreden over rustig eindejaar in provincie Antwerpen

publish date
08.01.2021

De politiediensten in de provincie Antwerpen blikken tevreden terug op relatief rustige eindejaarsfeesten. De korpsen organiseerden extra toezicht tijdens de feestdagen, en stelden vast . dat de coronamaatregelen doorgaans goed nageleefd werden door de bevolking. Dat stemt hoopvol om het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens ook in de komende dagen en weken verder te doen dalen. De politie dankt dan ook iedereen die de eindejaarsfeesten veilig en conform de maatregelen heeft gevierd.

Hoewel de provinciale meldkamer op oudejaarsnacht heel wat meldingen ontving, lag het zwaartepunt dit jaar voornamelijk op de eerste dagen van het nieuwe jaar, met name op 1 en 2 januari. Op oudejaarsavond liepen de straten leeg rond middernacht en werd de avondklok goed nageleefd. De politie moest amper ingrijpen.

 

Vuurwerk : minder incidenten maar wel dodelijk slachtoffer te betreuren

Het vuurwerkverbod werd goed gerespecteerd in onze provincie. Het aantal meldingen bleef ook lager dan gewoonlijk. Er werden slechts 8 pv’s opgesteld voor het gebruik van vuurwerk tijdens eindejaar. Helaas viel er een dodelijk slachtoffer bij een vuurwerkontploffing. De ziekenhuizen en huisartsen bleven gelukkig gespaard van slachtoffers die verzorging nodig hadden voor brandwonden of andere kwetsuren als gevolg van vuurwerk.

Grenscontroles

De federale politiediensten hielden ook tijdens de kerst- en eindejaarsperiode toezicht op de spoorwegen, autosnelwegen en de luchthaven. In het Centraal Station werden er controles uitgevoerd bij reizigers die terugkeerden uit een rode zone om na te gaan of het Passenger Locator formulier (PLF) was ingevuld. De Wegpolitie voerde steekproefsgewijs controles uit op de autosnelwegen. Op de luchthaven in Deurne bleef het vliegverkeer beperkt tot privé-vluchten. In de grensstreek werden geen grote incidenten opgetekend.

Samengevat kunnen de politiediensten in provincie Antwerpen tevreden terugkijken op de eindejaarsfeesten. Hoewel men voorbereid was op een groter aantal interventies, hebben onze burgers veilig en conform de maatregelen een moeilijk en uitdagend jaar afgesloten.  Onze dank gaat daarom uit naar hen allen, alsook naar al onze politiediensten voor hun inzet tijdens de eindejaarsperiode en de maanden ervoor.