Nederlands koningspaar bezoekt Antwerpen tijdens staatsbezoek

publish date
22.06.2023

Op 22 juni sloten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hun staatsbezoek aan België af in Antwerpen. De Nederlandse Vorsten startten hun bezoek op de Grote Markt, in het gezelschap van Koning Filip en Koningin Mathilde, gouverneur Cathy Berx en burgemeester Bart De Wever. Beide koningsparen namen uitgebreid de tijd om de bevolking te groeten, waarna ze het Antwerpse stadhuis bezochten. 

Daarna trok het gezelschap naar het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) voor een thematische lunch rond professionele vorming en activering van jongeren, waarbij ook enkele jongeren uit België en Nederland aanwezig waren.

Vervolgens stond een bezoek aan het Havenhuis op het programma, waar er gefocust werd op de energietransitie in beide landen. De koningsparen gingen in gesprek met de grote Belgische en Nederlandse havens, industriële actoren en KMO’s actief in waterstof en CO²-opvang.

Het staatsbezoek sloot af aan boord van het Belgische fregat Louise Marie en het Nederlandse fregat Zr.Ms. De Ruyter om de samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse Marine te onderstrepen.