Minister Annelies Verlinden, gouverneur Cathy Berx en gedeputeerde Jan De Haes lanceren pilootproject samenwerking Campus Vesta met Hogeschool AP

publish date
03.10.2023

Op dinsdag 3 oktober kwam minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden op bezoek bij Campus Vesta om er de aftrap te geven van de samenwerking met Hogeschool AP.  Eerder vroeg ze aan de politiescholen om strategische en professionele samenwerkingen met het hoger onderwijs uit te testen. Dit pilootproject is daar een concreet voorbeeld van.

 

Met deze partnerschappen wil minister Verlinden bruggen bouwen en de aspirant-inspecteurs een sterke en doorgedreven politieopleiding aanbieden die hen zo goed als mogelijk voorbereidt op de realiteit van het terrein en de vele uitdagingen die op hen afkomen. Overal in het land gaan daarom vanaf oktober pilootprojecten in de politiescholen van start waarbij docenten vanhogescholen mee zullen instaan voor de opleiding van de aspirant-inspecteurs.

 

Minister Verlinden woonde het ‘ochtendappel’ van de verschillende klassen in opleiding bij Campus Vesta bij. Vervolgens werd de nieuwe lichting van aspiranten onthaald in de aula van de politieschool, waarbij ook gouverneur Cathy Berx, gedeputeerde Jan De Haas, directeur Campus Vesta Pieter Van Turnhout en directeur Erwin Samson van Hogeschool AP aanwezig waren.