Gouverneur en Antwerpse deputatie proeven eerste witte asperges uit volle grond

publish date
30.04.2024

Op donderdag 25 april waren de grootmeesters van ‘het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges’ te gast in het provinciehuis. Zij brachten de eerste witte, Vlaamse asperges uit volle grond mee. Provinciegouverneur Cathy Berx is sinds 2017 Ridder van het Grafelijk Genootschap. Zij kreeg samen met de Antwerpse deputatie de eer om de asperges te proeven.

‘Het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges’ heeft vijf grootmeesters in de rangen: Nathalie Michiels, Natalie Van Nuffel, Mascha De Wolf, Bjorn Cloostermans en Levi De Mul. Zij zijn de ambassadeurs van de witte asperges. Het is een jaarlijkse gewoonte dat de grootmeesters de eerste asperges van het seizoen laten proeven aan de gouverneur en de Antwerpse deputatie. Daarvoor dossen ze zicht uit in traditionele kledij. 

Gouverneur Cathy Berx, gedeputeerden Luk Lemmens, Kathleen Helsen, Jan De Haes, Mireille Colson en provinciegriffier Maarten Puls hadden de eer om de eerste witte asperges uit volle grond in ontvangst te nemen.

Er was ook een vertegenwoordiging van de gemeente Puurs-Sint-Amands aanwezig, de bakermat van de witte asperge: ereschepen Harry Beuckelaers, schepen van evenementen Hilde Van der Poorten en Pieter Van Keymeulen, directeur van de afdeling Beleven.

het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges
het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges
Overhandiging asperges - groepsfoto met deputatie
Overhandiging asperges - groepsfoto met deputatie