Gouverneur Cathy Berx proeft eerste witte Klein-Brabantse asperges uit volle grond

publish date
28.04.2023
© Koen Fasseur

Op donderdag 27 april waren de grootmeesters van het ‘Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges’ te gast in het provinciehuis. Zij brachten de eerste witte, Vlaamse asperges uit volle grond mee. Gouverneur Cathy Berx kreeg samen met de Antwerpse deputatie de eer om de asperges te proeven.

Het ‘Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges’ heeft drie grootmeesters in de rangen: Mascha De Wolf, Bjorn Cloostermans en Levi De Mul. Zij zijn de ambassadeurs van de witte asperges. Het is een jaarlijkse gewoonte dat de grootmeesters de eerste asperges van het seizoen laten proeven aan de gouverneur en de Antwerpse deputatie. Daarvoor dossen ze zich uit in traditionele kledij.

Gouverneur Cathy Berx, gedeputeerden Luk Lemmens, Kathleen Helsen, Jan De Haes, Mireille Colson en provinciegriffier Maarten Puls waren aanwezig bij deze plechtige ontvangst. Er was ook een vertegenwoordiging van de gemeente Puurs-Sint-Amands aanwezig, de bakermat van de witte asperge: ere-schepen Harry Beuckelaers, schepen van evenementen Hilde Van der Poorten en Pieter Van Keymeulen, directeur van de afdeling Beleven.

Gouverneur Cathy Berx is sinds 2017 Ridder van het Grafelijk Genootschap.   Sindsdien zet ze zich in voor de promotie van deze gezonde, heilzame en lekkere groente.