Gouverneur Cathy Berx, Ambassadeur Santosh Jha en Indische Gemeenschap herdenken Gandhi

publish date
03.10.2023

Ieder jaar viert de wereld op 2 oktober het ‘Gandhi Jayanti’-feest, ter herdenking van de geboortedag van Mahatma Gandhi.  Meer nog, op 27 juni 2007 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) 2 oktober uit tot ‘Internationale Dag van de Geweldloosheid’. Ook in Antwerpen vieren we deze bijzondere dag jaarlijks met een herdenkingsplechtigheid, georganiseerd door de Ambassade van Indië in samenwerking met provincie Antwerpen. 

Ook dit jaar brachten ambassadeur Santosh Jha, gouverneur Cathy Berx, Antwerpse schepenen Nabilla Ait Daoud, Jinnih Beels, Karim Bachar en Peter Wouters, consul-generaal Dirk Dielen en tal van prominenten en vertegenwoordigers van de Indische gemeenschap opnieuw hulde aan Gandhi.

Na de huldiging met kransen en bloemblaadjes aan het Gandhi-beeld in de tuin van het Provinciehuis, volgde er een plechtige viering in het auditorium. Gouverneur Cathy Berx, schepen Nabilla Ait Daoud, schepen Jinnih Beels en ambassadeur Santosh Jha hadden het in hun toespraken over het inspirerende leven en gedachtegoed van Gandhi.